Natuurgeneeskundige therapie

Natuurgeneeskundige therapie met als specialisatie paranormale therapie.
Deze vorm van therapie is gericht op het zelfgenezend vermogen van de mens, waarbij het doorgeven van energie een onderdeel is. Dit is een universele, oeroude behandelwijze van ziektes en aandoeningen en komt in grote verscheidenheid in veel culturen voor.

De therapeut werkt met universele levensenergie en kan daarmee het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest bevorderen. Daarbij is niet het wegnemen van de klacht het belangrijkst, maar het zoeken naar en het behandelen van storingen en blokkades in het energiesysteem van de cliënt.

De therapeut werkt vanuit een holistische visie; de lichamelijke, emotionele en geestelijke conditie van de cliënt worden tegelijkertijd behandeld. Komt het menselijk energiesysteem door het opheffen van storingen of door het ontvangen van helende energie weer in balans, dan brengt dat ook lichaam en geest weer in evenwicht. Dit is vaak het begin van een herstel.

Meerdere (lichamelijke) klachten hebben geen duidelijke medische verklaring. Het gebrek aan zo’n verklaring betekent echter niet dat er geen probleem, oorzaak of oplossing is. Een natuurgeneeskundig therapeut kijkt bij zijn of haar zoektocht naar de oorzaak en de oplossing van een fysiek of emotioneel probleem naar de gehele mens.

Naast een degelijke medische basiskennis bezit de therapeut ook vaardigheden op het gebied van onder meer stressreductie, gezondheidspsychologie, oosterse psychologie, voeding, communicatie en coaching. Juist de combinatie van al die kennis en het daardoor ontstane totaalbeeld zorgt er voor dat een natuurgeneeskundig therapeut vaak kan helpen met een bijzondere soms verrassende holistische aanpak.

De therapie kan op zichzelf staand, of aanvullend naast andere (reguliere en alternatieve) therapieën worden toegepast. Het is een veilige, natuurlijke behandelwijze.

Uit experimenteel onderzoek is gebleken dat een behandeling ook bij jonge kinderen, dieren en planten objectief aantoonbare effecten heeft; suggestie en placebo-effect verklaren de werkzaamheid van deze therapie blijkbaar niet. Verder wijst onderzoek uit dat zes van de zeven cliënten vinden dat zij baat hebben gehad bij deze therapie. Veel cliënten ervaren na behandeling een duidelijke verbetering van kwaliteit van leven.

De therapie kan, in overleg met de behandelende arts, ook ondersteuning bieden bij de afbouw van medicatie voor bijvoorbeeld pijnbestrijding of antidepressiva.
De paranormale therapie is sinds 1993 erkend en door veel zorgverzekeraars in het aanvullende vergoedingspakket opgenomen.

Praktijk Ton van de Pas is gevestigd in Melderslo in de provincie Limburg. Gemakkelijk te bereiken vanuit Venray, Helden, Panningen, Tegelen, Blerick, Venlo, Horst, Sevenum, Grubbenvorst, Melderslo, Lottum, America, Meterik, Lottum, Hegelsom, Meerlo, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Wanssum en Well. Een goede keus als het gaat om natuurgeneeskundige therapie.